Ортодонтия

Ортодонтията е стоматологична специалност, която се концентрира върху изучаването, диагностиката и лечението на неправилната захапка (малоклузия).

Тя може да се дължи на неправилна позиция на зъбите, неправилно съотношение на челюстите или комбинация от тях.

Някои проблеми се отстраняват много по-леко в най–ранна детска възраст.

Много важно е щом пробият млечните зъби да бъде проверена захапката на детето, защото е от огромно значение навреме да се диагностицират евентуални дефекти на захапката.

Нарушенията в растежа на зъбите, видими на 8 годишна възраст не могат да се оправят с времето от само себе си благодарение на естествения растеж на челюстта.

Дентална клиника Рубидент предлага лечение с метални брекети

 Damon Q   и естетични  брекети  Damon Clear.

Естетични брекети

На пазара се появиха и естетични брекети Damon Clear. Те съчетават лечебните предимства на металните брекети Damon и естетиката на сапфирените брекети.

Метални брекети

Новото поколение брекети Damon Q  са по-малки по размер, с усъвършенствани показатели. С тях  времето за лечение се съкращава с няколко месеца.

Подвижни апарати

Подвижните апарати са ефективни във възрастта 8-11 години. С тях можем да разширим челюстите, за да избегнем изваждането на постоянни зъби в по-късна възраст. Има също двучелюстни апарати, които коригират неправилната захапка. В много случаи лечението с подвижни апаратчета предхожда лечението с брекети.